Ischias behandling

Ischias kan beskrivas som en smärta som strålar ut i höften eller ner i benen. Man brukar skilja på falsk och äkta ischias där ischias som beror på diskbråck räknas som äkta ischias. Det som skiljer mellan falsk och äkta ischias förutom den bakomliggande orsaken är graden av smärta – falsk ischias är nämligen lindrigare än äkta ischias. Nedan kan du läsa hur ischias kan behandlas.

Du som har eller har haft ryggont vet att det påverkar din vardag. Du kanske inte klarar av vardagens bestyr på grund av smärtan i ryggen och i såna fall blir du tvungen att sjukskriva dig från ditt arbete. Som du är finns det hjälp att få som kan lindra din ryggont. Dessutom finns det mycket du kan göra för att förebygga ryggont. Men först måste du undersöka varför smärtan uppstår. Boka ischiasbehandling här.

ryggont ischiasLäkarvård

Ofta försvinner ryggont av sig själv men om det inte har gjort det efter ett par veckor bör du kontakta din läkare. För att göra en bedömning kan din läkare ta blod- och urinprov eller göra en röntgenundersökning. Vad han eller hon väljer att göra beror på vilken diagnos symptomen pekar mot. När din läkare är färdig med undersökningar får du anpassade råd som hjälper dig att bli bra.

Kiropraktor, naprapat eller sjukgymnast

Kommer din läkare fram till att du har ischias kan du få remiss till kiropraktor, naprapat eller sjukgymnast. Har du äkta ischias – det vill säga ischias som beror på diskbråck – är förslaget att kontakta http://idrottsskadeexperten.se/ som behandlar ryggont i allmänhet och diskbråck i synnerhet. Dom har goda rekommendationer och är precis som namnet antyder experter på området.

Egenvård är ett utmärkt alternativ om dina smärtor är måttliga. Pulshöjande motion och lättare styrketräning förebygger skador och lindrar smärtor. Kom ihåg att träna försiktigt så att din värk inte blir värre. Ett ytterligare tips är också att använda hjälpmedel som särskilda kuddar och madrasser, sulor och svankstöd. Du hittar hjälpmedel för ryggont i diverse specialbutiker.